Derfor er privatleasing så populært

shutterstock_517752520

Gennem de seneste år er privatleasing blevet så udbredt, at det nu udgør 10 % af alle nye biler, og andelene vokser hvert eneste år. Totalt set vokser leasingandelen hele tiden, men andelen af erhvervsleasing stiger ikke så meget, hvorimod privatleasing brager af sted og slår rekorder hvert eneste år. Årsagen til denne succes skyldes flere faktorer såsom det lave renteniveau samt den hårde indbyrdes konkurrence på markedet for privatleasing.

Fakta om privatleasing af biler

Man kan lease både computerudstyr, maskiner, biler og meget andet, og det kan foregå enten som privat eller i firmaregi, og firmaer kan endda fradrage leasingydelsen i deres skatteregnskab, så på den måde er det meget fordelagtigt for erhvervslivet at lease udstyr.

Private leaser hovedsageligt personbiler, hvilket kaldes for privatleasing af biler, og det skyldes især, at biler er dyre at investere i, samt man som bilejer kan påregne store udgifter til service, vedligeholdelse, syn samt i tab, når bilen en gang skal sælges. Med privatleasing skal man blot betale en fast månedlig ydelse på bilen, hvilket er nemt at overskue og budgettere med.

Man skal naturligvis stadig betale brændstof, forsikring og afgifter på bilen, men man kan meget nemmere få plads i budgettet til en dyr luksusbil, som passer til det nuværende behov, og hvis man senere får brug for en anden type bil, så er det med privatleasing nemt at udskifte bilen til en anden og mere passende model.

Man kan som regel fastsætte sin leasingperiode mellem 12 og 36 måneder, så man altså ikke er bundet længe af en sådan aftale. Leasing er derfor udbredt, fordi man slipper for risikoen ved at have bil, og man har ikke bundet nogen store beløb i bilen og kan derved heller ikke tabe penge på en bilhandel.

Sådan vælger man en passende bil

Hvis man kun vil binde sig for en kort leasingperiode, så kan man lave en aftale med leasingselskabet om dette. Man betaler et mindre gebyr i engangsydelse, som minder om udbetalingen på en bil ved bilhandler, og dette beløb får man ikke tilbage ved aflevering af bilen, men der er ofte tale om ganske små beløb.

Bilejere kan risikere store værditab på deres bil sammen med udgifter til finansiering og service på bilen, mens leasingkunderne kan nøjes med at betale få tusinde kr. om måneden i en fast leasingydelse. Når det er så overskueligt og nemt at lease en bil, så vælger mange en lidt dyrere kvalitetsbil, som mange ikke har råd til at købe kontant, og det væsentligt nemmere at have råd til at lease bilen.

Audi er et af de meste populære mærker at lease, da man kan lease en Audi for 2.500 kr. om måneden og opefter, og det er mere overskueligt frem for at skulle afdrage på en dyr bil til mange hundrede tusinde kr. Faktisk kan man hente nyttig info og se priser på privatleasing på Audis hjemmeside, og man bør for eksempel altid læse leasingkontrakten grundigt igennem før underskrift af aftalen, hvor man ligeledes bør anslå antal kørte km, idet prisen pr. kørt km kan være noget dyrere, hvis man kun har bundet sig for et lavt antal km.