Vælg den rette bil til formålet

Man kan anskaffe sig mange forskellige slags biler, og de kan enten købes kontant, på afbetaling eller leases. Her kommer der en række gode råd til, hvordan du finder en bil, der perfekt passer til netop dit kørselsbehov. Hvis man kun kender sit behov for bil indenfor de næste 1-4 år, så bør man holde sig til leasing af en bil, da dette både er billigere og mere praktisk, da man derved slipper for uventede udgifter til reparationer, service og værditabet på bilen, når den skal sælges. Hvis man til gengæld kan beholde samme bil i en længere årrække, så er det absolut bedst at købe denne frem for at vælge leasing, og det gælder uanset, om det er kontant eller på afbetaling.

 

Lav et budget for bilens udgifter

Økonomien er i de fleste tilfælde en meget afgørende faktor, når man vælger en bil, da udgifterne nemt kan løbe løbsk til uanede højder, hvis man har valgt en større bil, end man måske kunne have nøjes med. Der medfølger nemlig mange udgifter, når man har besluttet sig for at anskaffe sig en bil, og her kommer der en oversigt over de normale udgifter:

  • Brændstof
  • Reparationer
  • Service
  • Forsikring
  • Vægtafgift og grønne afgifter til staten
  • Værditab ved salg af bilen

Hvis man leaser en bil, så er det en del nemmere at lave et månedligt budget for udgifter til bilen, da de variable udgifter som reparation, service og værditab erstattes af en fast månedlig udgift (leasingydelsen).

Sådan finder man en passende bil til formålet

Uanset om man køber eller leaser en bil, så skal den jo passe til det nuværende transportbehov, således man i alle situationer kan anvende bilen til formålet, som jo kan være ferieture med hele familien, vareudbringning eller repræsentation for firmaet. Biler varierer meget i kvalitet, størrelse og pris, så man kan spare mange penge ved at analysere sit kørselsbehov grundigt, før man tager en beslutning. Hvis man skal køre mere end 20.000 km årligt med mange lange køreture, så er diesel ofte det mest optimale valg af motor, og desuden bør man vælge en bil, der er rummelig til de forskellige opgaver, man kan komme ud for. Hvis bilen skal anvendes til mange forskellige opgaver, så bør man ofte vælge en stationcar eller en MPV, hvor der jo er masser af bagageplads samt plads til passagerer. I visse tilfælde er der kun brug for en smart lille bil til at bringe 1-2 personer rundt i byen, og i sådanne tilfælde kan man nøjes med en god mindre personbil. Det lave renteniveau har gjort, at selv store og komfortable kvalitetsbiler kan købes til billigere månedlige ydelser, og den slags kvalitetsbiler kan nemmere passere et bilsyn og holde i mange år fremover, bare bilen får regelmæssige serviceeftersyn og vedligeholdelse.