Årets bedste biler i 2016

best car billede

Hvert år kårer man den bedste nye bil, og faktisk kårer man også den bedste brugte bil, og her kommer der en beskrivelse af de nominerede biler for 2016. Årets nye bil for 2016 kåres ud fra en jury bestående af 19 uafhængige motorskribenter fra Motorjournalisternes Klub, der giver points til de nominerede biler, der er med i opløbet. Vinderen af årets bil for det pågældende år er derfor den bil, der totalt set har modtaget flest points for bilens kvaliteter og specifikationer ud fra bilens pris.

Kandidaterne til årets nye bil 2016

De nominerede kandidater til årets bil blev disse biler:

  • Audi A4
  • Jaguar XE
  • Mazda CX-3
  • Volvo XC90
  • Opel Astra

I den endelige pointoversigt blev Opel Astra vinderen af årets bil 2016, og det var hovedparten af jurymedlemmerne enige om. Alle bilerne leverede generelt en fin køreoplevelse med gode køreegenskaber samt fremragende komfort i et moderne design til konkurrencedygtige priser. Årsagen til det høje antal points til Opel Astra skyldes primært den fornemme pakke af sikkerhed, udstyr og fremragende køreegenskaber, som bilen leveres med. Enkelte jurymedlemmer hældte dog mest til bilen Volvo XC90, der sætter en ny standard for design og sikkerhed og frister med endeløse muligheder for komfort og luksus. Alligevel vandt Opel Astra kampen, da bilmodellen på overbevisende måde leverer en økonomiske motor med masser af avanceret komfortudstyr såsom matrixlygter og sæder i verdensklasse og et gennemført design og finish. Alle bilerne fik ros for deres faciliteter og kvaliteter, så de bedste biler var nok Audi og Volvo, men bilernes høje pris gav Opel ekstra point for sit niveau af pris/ydelse. Så hvis man prioriterer komfort og lavt støjniveau, så ligger valget på en Audi eller en Volvo, men man får nok mest bil for pengene med en Opel Astra.

Årets Brugtbil 2016

Årets Brugtbil bliver kåret af en 16 personers jury, der består af fagfolk og biljournalister samt almindelige brugere på bilbasen, og i 2016 blev disse biler nomineret og kom i finalerunden:

  • BMW 3-serie (2008-2012)
  • Ford Focus 2011-2014
  • Honda Jazz (2009-2015)
  • Nissan Qashqai (2010-2014)
  • Toyota Avensis (2009-2012)

I 2015 blev vinderen Mercedes C-klassen (2007-2011), men i 2016 vandt BMW sejren som den bedste brugtbil til prisen. Jurypanelet var især begejstret for bilens høje driftsikkerhed og lækre detaljer. Ved vurderer af nye biler ser eksperterne især efter, om bilerne har få fejl, og hvor billige de er drift, men når det gælder om at teste brugte biler, så ser man også på bilernes pålidelighed. BMW fik ros for netop at være utrolig stærk med få fejl og give stor ejerglæde. Der er masser af prestige ved at vinde titlen som årets bil og som årets brugte bil. Der sælges nemlig hvert år over 200.000 nye biler og mere end 400.000 brugte biler. Kandidaterne til en brugt bil er omkring 5 år gamle, og de koster typisk det halve af nyprisen, så man får derfor rigtig meget for pengene, når man køber en brugt bil af høj kvalitet, da denne stadig kan køre problemfrit i mange år fremover.